S:T Persgatan 10, 753 20 Uppsala 018-130110

SlakterietBeställ ditt kött direkt från Slakteriet!

OBS! Måste förbeställas 3 dagar innan!

Restaurang Slakteriet - Beställning

Rekommendation

David Gard
Våra kött detaljer håller väldigt hög och jämn kvalitet som gör köttet smakrikare och saftigare med en jämn och fin marmorering. Djurhållning är något som vi känner starkt för
så Slakteriet jobbar enbart med djur från mindre gårdar med stora betesmarker och självklart noll spår av antibiotika, gräsuppfödda djur ser vi som en självklarhet.

En bra köttbit behöver oftast bara salt och peppar vid tillagning men använd gärna vår 7 sotetspepparkrydda för lite extra finish. Vi rekommenderar att grilla eller steka köttet i rapsolja och smör i cirka 3-4 cm tjocka skivor. Salta och peppra rikligt och stek köttets snittytor krispiga och goda. Baka sedan i ugnen på 120 c tills köttet hittar din stekgrad du gillar.

Låt köttet vila ca 2-3 min innan servering för att behålla så köttsaft i steken som möjligt.

Dessa temperaturer rekommenderar vi:
Rare + 48c
Med/rare + 51c
Medium + 54c
Med/well + 59c
Well + 63c

Lycka till!